Beste leden, 

Nu het korfbalseizoen 2021-2022 is afgelopen is de TC druk bezig geweest achter de schermen voor de nieuwe teamindelingen voor het seizoen 2022-2023.  

Wat zijn de afspraken wat betreft het indelen van de teams en welke keuzes worden daarin gemaakt:

Allereerst wordt er gekeken naar de leeftijden. Dit is niet de huidige leeftijd maar de leeftijd van uw kind op 1 januari 2023. Dit zorgt ervoor dat sommige kinderen te oud zijn en door moeten naar de volgende leeftijdsgroep en dat andere juist blijven zitten in dezelfde leeftijdsgroep waar ze ook het afgelopen seizoen in zaten.

Daarnaast tellen de individuele ontwikkelingen van de kinderen ook mee voor het bepalen waar een kind terecht komt. Kinderen die voor hun leeftijd wat verder zijn dan hun leeftijdsgenoten kunnen ondanks hun leeftijd soms sneller naar een oudere leeftijdsgroep dan andere omdat dit beter is voor hen ontwikkeling.

Ook fysiek ontwikkelingen zijn een reden tot eerder doorschuiven, denk hierbij aan kinderen die veel langer en sterker zijn dan hun leeftijdsgenoten.Tot slot wordt er ook rekening gehouden met de sociale banden die er zijn binnen onze verenging.

Wij willen graag dat iedereen plezier heeft en doen ons best om dit in stand te houden.  De club telt 9 jeugdploegen waar wij erg blij mee zijn en aangeeft dat wij groeiende zijn. De DEF afdeling heeft in elke leeftijdsgroep 2 ploegen wat ervoor zorgt dat er goed gekeken kan worden naar de bovenstaande zaken die net benoemd zijn.

Verder verwachten wij nog nieuwe leden vanuit de zomerzonactie en is er binnen de DEF nog geen indeling gemaakt tussen 1 en 2. Dit wordt gedaan in de week van 29 augustus tot 4 september. Voor de ABC afdeling is het wat ingewikkelder om de bovenstaande afspraken te gebruiken voor het maken van de indelingen. Dit komt omdat we daar van alle leeftijdsgroepen maar 1 team hebben. 

Mocht nu naar aanleiding van de teamindelingen nog vragen of opmerkingen hebben kunt u als uw kind in de DEF afdeling zit contact opnemen met Elza Burg (0613231720) en voor de ABC afdeling met Antonio van der Biezen. Het stop zetten van uw lidmaatschap moet voor 30 juni via de mail gedaan zijn bij het secretariaat (bestuur) van OZC. Alle opzeggingen na deze datum zijn te laat en brengen kosten (contributie) met zich mee. 

TRAINERS (GEZOCHT) 

Trainers! Een ploeg kan niet zonder functioneren. Zoals u ziet zijn er nog diverse open plekken wat betekent dat daar momenteel geen trainer voor is. Wij hopen dat er mensen binnen de club zijn die graag willen/kunnen helpen om elke ploeg een trainer te geven, het liefst twee want dat geeft dubbel zoveel plezier.

Mocht u of jij iemand weten of zelf aan de slag willen? Geef het aan bij Antonio van der Biezen (0641983255) om te kijken naar de mogelijkheden.  

BELANGRIJKE INFORMATIE EINDE EN BEGIN TRAININGEN 

De zomerzonactie loopt bijna af met als afsluiting het toernooi! Net als de afgelopen 2 jaar willen wij graag onze huidige jeugd (DEF) laten meedoen aan dit toernooi. Het zorgt voor een leuke afsluitdag met spelletjes en randactiviteiten waarbij wij de deelnemers van de zomerzontrainingen kunnen laten ervaren hoe een dag OZC eruitziet.

Wij gaan er dan ook vanuit dat de DEF leden er allemaal zijn, als dit niet het geval is dan moet er afgemeld worden bij de trainer voor woensdag 22 juni. De trainingen lopen door tot dinsdag 28 juni en hervatten op dinsdag 23 augustus met op zaterdag 27 augustus en 3 september oefenwedstrijden ter voorbereiding op de competitie.

Mocht u er niet zijn met de oefenwedstrijden willen wij u vragen af te melden bij Elza Burg. Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie. 

Met sportieve groet, Technische commissie (TC)

Meer nieuws:


Teamindeling seizoen 2024/2025
Paaskamp 2024
Informatie zaal 2023-2024
Wedstrijdschema Najaar veld 2023/2024
CONCEPT OEFENWEDSTRIJDEN VELD ’23 NAJAAR
OZC seizoen 23/24
Voorlopige jeugdteamindelingen seizoen 2023-2024
Bestuursbericht Contributies, GEEN VERHOGING!
Bedank kaart – Japie