Voorlopige jeugdteamindelingen seizoen 2023-2024

Beste leden, 

Nu het korfbalseizoen 2022-2023 is afgelopen is de TC druk bezig geweest achter de schermen voor de nieuwe teamindelingen voor het seizoen 2023-2024.  

Wat zijn de afspraken wat betreft het indelen van de teams en welke keuzes worden hierin gemaakt:

Allereerst wordt er gekeken naar de leeftijden. Dit is niet de huidige leeftijd maar de leeftijd van uw kind op 1 januari 2024. Dit zorgt ervoor dat sommige kinderen te oud zijn en door moeten naar de volgende leeftijdsgroep en dat andere juist blijven zitten in dezelfde leeftijdsgroep waar ze ook het afgelopen seizoen in zaten.

Daarnaast tellen de individuele ontwikkelingen van de kinderen ook mee voor het bepalen waar een kind terecht komt. Kinderen die voor hun leeftijd wat verder zijn dan hun leeftijdsgenoten kunnen ondanks hun leeftijd soms sneller naar een oudere leeftijdsgroep overgaan dan andere omdat dit beter is voor de ontwikkeling.

Ook fysieke ontwikkelingen zijn een reden tot eerder doorschuiven, denk hierbij aan kinderen die veel langer en sterker zijn dan hun leeftijdsgenoten. Tot slot wordt er ook rekening gehouden met de sociale banden die er zijn binnen onze verenging.

Wij willen graag dat iedereen plezier heeft en doen ons best om dit in stand te houden. De club telt 10 jeugdploegen waar wij erg blij mee zijn en aangeeft dat wij groeiende zijn. De F,E,D en C afdeling heeft in elke leeftijdsgroep 2 ploegen wat ervoor zorgt dat er goed gekeken kan worden naar de bovenstaande zaken die net benoemd zijn.

Als u goed naar de indeling kijkt van de leeftijdsafdelingen F, E, D en C is er nog geen indeling gemaakt tussen 1 en 2. Dit wordt pas na de zomervakantie gedaan om alle kinderen nu eerst te laten wennen aan de trainers en elkaar. Na de zomervakantie wordt er gecommuniceerd wanneer de indeling tussen 1 en 2 gemaakt worden. Voor de A en B afdeling is het wat ingewikkelder om de bovenstaande afspraken te gebruiken voor het maken van de indelingen. Dit komt omdat we daar van alle leeftijdsgroepen maar 1 team hebben. 

Mocht nu naar aanleiding van de teamindelingen nog vragen of opmerkingen hebben kunt u als uw kind in de DEF afdeling zit contact opnemen met Elza Burg (0613231720) en voor de ABC afdeling met Frank van Gruithuijsen. Het stop zetten van uw lidmaatschap moet voor 30 juni via de mail gedaan zijn bij het secretariaat (bestuur) van OZC. Alle opzeggingen na deze datum zijn te laat en brengen kosten (contributie) met zich mee. 

TRAINERS (GEZOCHT) 

Trainers! Een ploeg kan niet zonder functioneren. Zoals u ziet zijn er nog diverse open plekken wat betekent dat daar momenteel geen trainer voor is. Wij hopen dat er mensen binnen de club zijn die graag willen/kunnen helpen om elke ploeg een trainer te geven, het liefst twee want dat geeft dubbel zoveel plezier (bij enkele ploegen zelfs drie door de beschikbaarheid van de trainers die bij de ploegen staan).

Mocht u of jij iemand weten of zelf aan de slag willen? Geef het aan bij Antonio van der Biezen (0641983255) om te kijken naar de mogelijkheden.  

BELANGRIJKE INFORMATIE EINDE EN BEGIN TRAININGEN 

Zoals eerder vermeldt trainen we nog even door. Dit doen we met de teamindelingen 2023-2024 tot aan donderdag 29 juni. Op zaterdag 1 juli is er nog een afsluitend schutterstoernooi met diverse randactiviteiten. De trainingen starten weer op dinsdag 22 augustus met op zaterdag 26 augustus oefenwedstrijden, net als op zaterdag 2 september. Op zaterdag 9 september start de competitie weer.

Mocht u er niet zijn met de trainingen dan willen wij u vragen zich af te melden bij een van de trainers van uw ploeg. Bent u er niet met de oefenwedstrijden willen wij u vragen af te melden bij Elza Burg. 

Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie. 

Met sportieve groet,

Technische commissie (TC)

Meer nieuws:


Teamindeling seizoen 2024/2025
Paaskamp 2024
Informatie zaal 2023-2024
Wedstrijdschema Najaar veld 2023/2024
CONCEPT OEFENWEDSTRIJDEN VELD ’23 NAJAAR
OZC seizoen 23/24
Voorlopige jeugdteamindelingen seizoen 2023-2024
Bestuursbericht Contributies, GEEN VERHOGING!
Bedank kaart – Japie